StartVad är detta?AktiviteterVåra husArtiklarKunskapsbankTemaLänkarBli medlemSök
Tolkbås ESF2008
Av Styrelsen | Uppdaterad 080920

Byggbrigaden byggde 12 stycken mindre tolkbås till ESF2008 som ett komplement till de stora tolkbås som forumet lånade in från föregående forum i Grekland.

Byggbrigadens tolkbås var en mindre variant som placerades direkt på ett bord, med väggar på sidorna, tak över och frontvägg med plexifönster. För ljudisolering kläddes båsen de invändigt med täcken från Ikea som täcktes av fasthäftat tyg. Väggarna bestod av OSB-skivor som bäst kan beskrivas som en blandning mellan plyfa och spånskiva, de är billiga men samtidigt drag- och slaghållfasta.

Båsens väggar och tak förseddes med gångjärn och kunde vikas ihop för enkel transport och förvaring. Tillsammans med de stora tolkbåsen användes de mindre varianterna runt om i forumets seminarielokaler då simultantolkar satt i samma lokal som seminarierna.

Tolkningen skedde genom radiosändare som sände på FM-bandet, åhörare som önskade tolkning skruvade in önskad språkfrevens på medhavda radioapparater. Byggprojektet tog ungefär en vecka alltsom allt för Malmöföreningen med hjälp från många frivilliga ESF-volontärer.

Bilder kommer upp senare.


2 kommentarer:
Kommentera texten här. (091110)
men tänk så mycket arbete, nästan helt i onödan. De där fm-sändarna funkade ju i 1 fall av 10 så båsen användes knappt. I alla fall på de föreläsningar jag var på. (081227)
Vad är summan av två plus två? (spamskydd)


BYGGBRIGADEN 2011 | Org. 802430-9562 | info@byggbrigaden.se |