StartVad är detta?AktiviteterVåra husArtiklarKunskapsbankTemaLänkarBli medlemSök
Uppdatering och feministisk valstuga
Av Erik Berg | Uppdaterad 060814

Den första uppdateringen på några veckor handlar om oss själva. Och om en lila valstuga i perforerat stål.

Det har inte blivit så mycket uppdaterat på hemsidan under senaste tiden. När sommaren nu verkar vara påväg mot ett hastigt regndränkt slut blir det mer tid för oss att utveckla hemsidan. Under de senaste veckorna har alla krafter gått till det praktiska. Efter den fantastiska byggveckan har det blivit ytterligare ett hus som sålts som valstuga till vänsterpartiet Malmö. Därmed drar vi in ytterligare lite medel för att bygga upp föreningen.

Ur floden av relevanta och irrelevanta nyheter om allt möjligt fiskar vi upp Feministiskt Iniativs nya valstuga Valbar, ritad av Antman Gorsetman Architects. Det är ett hus som, med F!:s egna ord har mycket lite gemensamt med en traditionell valstuga:

F!:s valstuga har inget annat gemensamt med en vanlig valstuga än att den är 10 kvadratmeter stor. Arkitekterna har skapat en mötesplats som känns öppen och välkomnande. Valbar är målad i den speciella F!-färgen, helt i stål och har fyra väggar som kan öppnas och lyftas upp. Insynen är total och konstruktionen är både transparent och flexibel. Syftet är att vem som helst ska kunna sjunka ner i en svart saccosäck och föra ett öppet samtal om F!:s politik och feminism i allmänhet
Ett smart hus, som blir lätt igenkännbart, enkelt att frakta och visar att F! menar allvar med att ge sig in i valrörelsen. Den lila lådan måste förstås ses med egna ögon. Stockholm, Malmö och Göteborg begåvas med varsitt exemplar, titta in och bedöm själv om det är äkta feministisk arkitektur eller blott ett lyckat marknadsföringstrix.

1 kommentarer:
FIs valstuga var snygg men gav begreppet chockrosa ett ansikte. Trist att det ska vara så förutsägbart... bekräftar fördomarna (060823)
Vad är summan av två plus två? (spamskydd)Ingen vanlig valstugaBYGGBRIGADEN 2011 | Org. 802430-9562 | info@byggbrigaden.se |