StartVad är detta?AktiviteterVåra husArtiklarKunskapsbankTemaLänkarBli medlemSök
Sommarbrigad i Uppsala 2011
Av styrelsen | Uppdaterad 110406

Vi arrangerar en sommarbrigad även i år! Fokus denna gång ligger på ekologiskt byggande, med två veckors brigadarbete i Hågaby i Uppsala perioden är 11-23 juli. Fokus ligger på ombyggnad och upprustning av ett knuttimrat tvåvåningshus. Läs mer om brigaden här.


Liksom föregående år kan brigaden kombineras med en folkhögskolekurs i samarbete med Kvarnby Folkhögskola, se mer information om kursen här.

Detta år är brigadens fokus på ekologiskt byggande och renovering. Vi kommer att genomföra två veckors brigadarbete i Hågaby i Uppsala 11-23 juli, med fokus på en ombyggnad och upprustning av ett knuttimrat tvåvåningshus. På schemat står även utbildning i lerhusbyggeteknik, fönsterrenovering, lerklining av väggar, lasering, svetsning, trädbeskärning med mera. Bygget varvas med teoretiska föreläsningar, bland föreläsarna finns bland andra Per G Berg professor i uthållig samhällsbyggnad vid SLU i Alnarp och Varis Bokalders, författare, lärare i ekologiskt byggande på KTH och Sveriges mest namnkunnige arkitekt inom ekologiskt byggande, Michael Bergman, ordförande i lerbyggeföreningen, Dick Urban Vestbro om kollektivhusrörelsen, Fredrik Åslund om allmänningarnas politik, Planka.nu om trafikmaktsordningen med flera.

Arbetet varvas med bad, utflykter och studiebesök i den vackra naturen och det
flertusenåriga kulturlandskapet runt Hågaby. Inkvartering av brigaddeltagare sker på Uppsala Waldorfskola i Hågaby.

Mer information kommer att publiceras på brigadens hemsida inom kort.
Anmälan och frågor till erik@byggbrigaden.se eller telefon 070 - 3022574.

Detta år är brigadens fokus på ekologiskt byggande och renovering. Vi kommer att genomföra två veckors brigadarbete i Hågaby i Uppsala 11-23 juli, med fokus på en ombyggnad och upprustning av ett knuttimrat tvåvåningshus.


BYGGBRIGADEN 2011 | Org. 802430-9562 | info@byggbrigaden.se |