StartVad är detta?AktiviteterVåra husArtiklarKunskapsbankTemaLänkarBli medlemSök
Sök sommarbrigaden nu!
Av styrelsen | Uppdaterad 100610

I sommar ordnar vi en studiemedelsberättigad sommarkurs tillsammans med Kvarnby folkhögskola. Fem veckor självstudier samt 2 veckor (v. 28-29) bygge på plats i Malmö där vi kommer att arbeta med en del av kulturhuset Kontrapunkt.

Läs mer och sök kursen här: www.sommarbrigad2010.se/

Förkunskaper och vad du kan förvänta dig
Det är i princip inte nödvändigt med några förkunskaper alls. Introducerande orientering ges på plats i Malmö under byggveckorna. I en byggbrigad befinner sig deltagarna på olika kunskapsnivåer och hjälper varandra genom alla arbetsmoment. På vägen växer vi med uppgiften att lösa problem tillsammans, se varandras behov och att arbeta kreativt och praktiskt i grupp.

Huvudsaklig indelning av kurstiden

BLOCK 1 - DISTANS- OCH SJÄLVSTUDIER
Ett första block med distansstudier mellan den 21 juni – 18 juli. Under den här perioden läser du själv i din egen takt det kursmaterial vi skickar ut till alla deltagare i samband med kursstart.

BLOCK 2 - BYGGVECKOR 19-31 JULI
Andra blocket består av två veckors bygge på plats i Malmö den 19 – 31 juli, under denna tid bor du tillsammans med övriga deltagare och får möjlighet att i grupp med andra praktisera ett stort antal praktiska byggmoment i Kontrapunkts framväxande kulturhus. Under detta block ordnas även föreläsningar, studiebesök och diskussioner. Det andra blocket är intensivt och packat med hårt men stimulerande arbete – i bästa brigadanda.

Boende i Malmö
Boende kommer att organiseras åt alla deltagare i Malmö. Det kommer antingen ske på ett ställe för alla deltagare eller hos privatpersoner som hjälper till med sovplats. Standarden är sovsal, dvs sovsäck/sovpåse och liggunderlag/tältsäng.

Mat och kostnader
Gemensam frukost, lunch och middag är inkluderad i kurskostnaden. Kosten är vegetarisk.

Alkohol och droger
Föreningen byggbrigadens verksamhet är helt drog- och alkoholfri och det gäller även denna sommarkurs.

Frågor och kontakt
Kontaktperson och behjälplig med svar på frågor relaterade till kursens innehåll är byggbrigadens organisatör, Gustaf Lindfors, telefon 073-839 88 97 och e-post gustaf@byggbrigaden.se. Studieadministrativa frågor besvaras av Kvarnby
Folkhögskolas kansli.

1 kommentarer:
Kommentera texten här. (140429)
Vad är summan av två plus två? (spamskydd)


I sommar ordnar vi en studiemedelsberättigad sommarkurs tillsammans med Kvarnby folkhögskola. Fem veckor självstudier samt 2 veckor (v. 28-29) bygge på plats i Malmö där vi kommer att arbeta med en del av kulturhuset Kontrapunkt.


BYGGBRIGADEN 2011 | Org. 802430-9562 | info@byggbrigaden.se |