StartVad är detta?AktiviteterVåra husArtiklarKunskapsbankTemaLänkarBli medlemSök
Foton från byggveckan
Av Erik Berg | Uppdaterad 060817

Foton från Byggveckan ligger nu uppe på en egen bildsida under Aktiviteter / rapporter / Bilder från Byggveckan 2006. Ett enklare sätt att komma dit är att klicka här.

Förresten, var är de färdiga husen? Bra fråga. De är på lite olika håll just nu. Tjorren - "Lundastugan" - står för närvarande och väntar i Lund på att transporteras till Stortorget där den alltså kommer tjäna som valstuga för vänsterpartiet Lund. Bastun är i Jönköping där det sista arbetet pågår. Eftersom huset står utomhus har allt regnande försenat det utvändiga slutarbetet. Bilder kommer så fort husen står på sina rätta platser och allt är färdigt.

Appropå valstugor meddelar Hässleholms kommun under rubriken "Sveriges snyggaste valstugor" att man den 25 augusti inviger 8 arkitektritade valstugor i staden. Åtta? Vi har sju riksdagspartier...

I Hässleholm kan man dessutom i detalj följa bygget av Nordens största trädhus. Nej, inte trä, träd. De bilder som visas här antyder en fantastiskt spännande byggnad, även om en viss skepsis kan infinna sig inför de synbart traditionella bygglösningarna och fackverket av stålpelare. Kunde blivit så mycket mer om man verkligen vågade bygga ett hus i ett träd.

7 kommentarer:
Jesus... (060831)
Nåväl, det kanske finns specialkategorier, "bästa hemmabyggda", Bästa brigadbygge" etc. Angående FI:s stugor, i Malmö har de en i lila plåtnät. Tilltalar kanske en och annan estet, men det utsätter ev. valarbetare väl mycket för väder och vind. De riskerar så att säga att ta sig vatten över huvudet, bokstavligt talat denna gången, hehe. Men å andra sidan vill de ju känna förändringens vindar blåsa på jämställdehetsområdet.
/Olle (060831)
Well. Våra stugor är kanske inte framförallt snygga i kraft av sina estetiska kvalitéer utan mer i kraft av sin sociala idé... om sådana faktorer ingår i tävlingen så kanske det är värt. Annars är konkurrensen detta år stentuff. Moderaternas valstugor i Stockholm är riktigt läckra, och miljöpartiets också. Fast inget kan faktiskt komma i närheten av FI:s. Hässleholmsstugorna har jag inte sett annat skisser av, men de verkar också svårslagbara. /Erik (060830)
Förresten så ryktas det att vänsterpartiet malmös valstuga är byggd av byggbrigaden, ett rejält tjusigt bygge. Anmäl den med! /Olle (060830)
Hörde att en tävling om sveriges snyggaste valstuga har utlysts. Dags att anmäla lundastugan?
/Olle (060830)
Hej! Stugan är på plats i Lund nu! Den är supersnygg och smyckat med diverse ballonger och banderoller, någon fana ska upp och sedan ska vi stå där natt och dag! /Hanna (060819)
Kommentera texten här.
Ang Hässleholm, kanske de har lokala partier som inte finns i riksdagen?
ossian (060819)
Vad är summan av två plus två? (spamskydd)

BYGGBRIGADEN 2011 | Org. 802430-9562 | info@byggbrigaden.se |