Start











Vad är detta?











Aktiviteter











Våra hus











Artiklar











Kunskapsbank











Tema











Länkar











Bli medlem











Sök








Artiklar publicerade under kategori nyheter:




Sommarbrigad i Göteborg 2013

Av: Styrelsen | Publicerad 130415

Årets brigad äger rum i Göteborg 30 juli - 7 juni. Projektet går under namnet Jordstad. Vi är arrangörer tillsammans med Stadsjord och Earth Lab.
[Läs Hela]





Sommarbrigader 2012

Av: Styrelsen | Publicerad 120515

Sommaren 2012 arrangerar Byggbrigaden två byggbrigader. En i Vänersborg och en i Stockholm. Nu kan du läsa mer och anmäla dig till brigaderna!
//**
 • Information om brigaden i Stockholm kommer snart.

 • Läs mer om brigaden i Vänersborg (Nordkrokbrigaden) här![Läs Hela]





 • Studiecirkel i Göteborg

  Av: Byggbrigaden Göteborg | Publicerad 110915

  Under hösten, med start den 13 oktober, ordnar Byggbrigaden i Göteborg i samarbete med studiefrämjandet en studiecirkel i ekologiskt byggande. Vi kommer att träffas vid 10 tillfällen, inklusive studieutflykter i regionen, och under cirkeln tillsammans öva oss i att rita och projektera ett ekologiskt småhus för utvalda tomter. Cirkeln innehållet även föreläsningar och praktiska moment, såsom workshop i vindkraftsbygge.
  [Läs Hela]





  Bygg med Kontrapunkts byggbrigad

  Av: Byggbrigaden | Publicerad 110809

  Kontrabygg är namnet på Malmös permanenta och mycket aktiva byggbrigad, knuten till kulturhuset Kontrapunkt. Kontrabygg arbetar med att inreda och utveckla Kontrapunkts lokaler på Västanforsgatan och Norra Grängesbergsgatan och bygger bland annat entréer, mötesrum, scener, garderober, bibliotek med mera. [Läs Hela]





  Bildrapport från Hällen

  Av: Styrelsen | Publicerad 110805

  Nu finns det en egen sida för rapporten från Hällenbrigaden: byggbrigaden.se/sommarbrigad2011/. [Läs Hela]





  Brigaden i Hågaby

  Av: Erik Berg | Publicerad 110730

  Sommarbrigaden i Hågaby genomfördes 11-23 juli och blev mycket lyckad. Uppgiften som vi åtog oss i sommar bestod i att efter ekologiska principer renovera och upprusta ett avställt timmerhus på Hällens gård i Hågaby. Målet var att omvandla huset till ett litet scenrum samt till ett ceremonihus för namngivningar, vigslar, med mera. [Läs Hela]





  Sommarbrigad i Uppsala 2011

  Av: styrelsen | Publicerad 110406

  Vi arrangerar en sommarbrigad även i år! Fokus denna gång ligger på ekologiskt byggande, med två veckors brigadarbete i Hågaby i Uppsala perioden är 11-23 juli. Fokus ligger på ombyggnad och upprustning av ett knuttimrat tvåvåningshus. Läs mer om brigaden här.
  [Läs Hela]





  Egen hemsida för sommarbrigaden

  Av: Erik Berg | Publicerad 100706

  Vi har lagt upp en egen hemsida för sommarbrigaden 2010 där alla uppdateringar kring arrangemanget kommer att publiceras. Kika in där!

  http://www.sommarbrigad2010.se (adressen pekade tidigare till kurssidan för förkursen men är nu ompekad)[Läs Hela]





  Sök sommarbrigaden nu!

  Av: styrelsen | Publicerad 100610

  I sommar ordnar vi en studiemedelsberättigad sommarkurs tillsammans med Kvarnby folkhögskola. Fem veckor självstudier samt 2 veckor (v. 28-29) bygge på plats i Malmö där vi kommer att arbeta med en del av kulturhuset Kontrapunkt.
  [Läs Hela]





  Första steget mot byggbrigad sommaren 2010

  Av: Styrelsen | Publicerad 091217

  Vi har nu tagit de första förberedande stegen mot en byggbrigad 2010. Om allt går i lås arrangerar föreningen Byggbrigaden tillsammans med Kvarnby folkhögskola och eventuellt ytterligare partners en fem veckors sommarkurs i brigadbyggande under sommaren 2010. Åtminstone två av dessa veckor kommer vara i form av en renodlad byggbrigad på plats. [Läs Hela]





  Jomenvisst lever vi.

  Av: Erik Berg | Publicerad 081115

  Det har varit väldigt dött här på hemsidan under det senaste året. Men Byggbrigaden lever och bedriver fortfarande verksamhet och förhoppningsvis kan vi framöver rycka upp informationsarbetet och bli bättre på att informera om vad vi gör via hemsidan. [Läs Hela]




  Tolkbås ESF2008
  Av: Styrelsen | Publicerad 080920


  Byggbrigaden byggde 12 stycken mindre tolkbås till ESF2008 som ett komplement till de stora tolkbås som forumet lånade in från föregående forum i Grekland. [Läs Hela]





  Byggbrigad 2007: 25-28 juli i Kinnarp

  Av: Styrelsen | Publicerad 070710

  25-28 juli genomförs sommarens byggbrigad i Kinnarp söder om Falköping. Vi kommer med stöd av Västtrafik och Falköpings kommun att ta oss an en väntstuga med en alldeles speciell historia. Läs mer om bakgrund, innehåll och program och anmäl dig här!
  [Läs Hela]





  Foton från byggveckan

  Av: Erik Berg | Publicerad 060817

  Foton från Byggveckan ligger nu uppe på en egen bildsida under Aktiviteter / rapporter / Bilder från Byggveckan 2006. Ett enklare sätt att komma dit är att klicka här.
  [Läs Hela]





  Tillbaka till praktiken

  Av: Erik Berg | Publicerad 060710

  Den 18 juli börjar årets byggvecka. Teori förenas med praktik. Praktik fyller dagarna och nätterna. Utifrån sin horisont som skrivbordsteoretiker skriver en av hemsidans flitigaste textförfattare, här halvt skräckslagen, halvt överväldigad inför insikten att det mycket snart är praktiskt lagarbete och inte mängden ord som räknas. Och kanske har det alltid varit så.
  [Läs Hela]





  Husen börjar ta form

  Av: Styrelsen | Publicerad 060429

  Våra husritare befinner sig just nu mitt i arbetet med att ta fram de första förslagen till de hus som skall byggas i sommar. Förslagen befinner sig varierande långt gångna stadier av skiss/detaljstudier. Fram emot slutet av maj är det tänkt att de första byggritningarna skall vara klara och finnas tillgängliga för anmälda till sommarens bygghändelse 18-23 juli.
  [Läs Hela]





  18 - 23 juli 2006

  Av: Styrelsen | Publicerad 060411

  Nu presenterar vi äntligen informationssidan om sommarens byggbrigad, den 18-23 juli!

  Allteftersom kommer sidorna fyllas på med mer information som program, plats, ritningar etc men redan nu finns det möjlighet att läsa mer om bakgrunden, upplägget och att anmäla sig till sommaraktivteten. Byggbrigaden 2006 kommer vara uppbyggd kring ett gemensamt husprojekt, därutöver kommer ett antal mindre verkstäder erbjudas med möjlighet till fördjupning i olika kunskaper såsom betonggjutning, murning, svetsning, eventuellt formpressning, platsanalys med mera.
  [Läs Hela]





  Studion startar

  Av: Studion | Publicerad 060301

  En ny plats för studier kring makt, möjligheter och motstånd i den fysiska miljön har sett dagens ljus. STUDION är Byggbrigadens studiegrupp, vi skriver rapporter och gör undersökningar för att skapa arbetsmaterial till studieverksamheten i Byggbrigadens lokalorganisationer, men också för att delta i och påverka den allmänna debatten.
  //**
  Läs mer på vår egen hemsida![Läs Hela]








  BYGGBRIGADEN 2011 | Org. 802430-9562 | info@byggbrigaden.se |