StartVad är detta?AktiviteterVåra husArtiklarKunskapsbankTemaLänkarBli medlemSök
Första steget mot byggbrigad sommaren 2010
Av Styrelsen | Uppdaterad 091217

Vi har nu tagit de första förberedande stegen mot en byggbrigad 2010. Om allt går i lås arrangerar föreningen Byggbrigaden tillsammans med Kvarnby folkhögskola och eventuellt ytterligare partners en fem veckors sommarkurs i brigadbyggande under sommaren 2010. Åtminstone två av dessa veckor kommer vara i form av en renodlad byggbrigad på plats.

Nu påbörjar vi arbetet med att planera kursens innehåll mer i detalj. Ännu så länge är allt öppet och därför är vi mycket tacksamma för alla tips, idéer och förslag. Bland annat detta:

1. Förslag på intressanta studiebesök i skåneregionen med fokus på DIY, byggande, planering, aktivism.

2. Förslag på platser/objekt som behöver brigaderas* Vi söker objekt som ligger urbant, suburbant eller ruralt, tillhörande dig själv, din förening, kommunen eller någon annan... det kan vara allt från små saker som en balkongupprustning eller ett fotbollsmål som borde fixas till, till riktigt stora saker, som en ungdomsgård som behöver renoveras...

Skriv i kommentarsfältet i anslutning till den här artikeln eller via e-post: info@byggbrigaden.se!

Mer information om hur man anmäler sig till kursen kommer upp på den här sidan framöver, anmälningar kommer tas emot tidigast i mars.

* Brigadera = i brigadens form bygga om eller bygga nytt. Läs mer om vad en byggbrigad är för något här.

1 kommentarer:
Hej, stötte precis på er sida och har bara läst lite snabbt men ni verkar vara vettiga och roliga på samma gång. Det är ju ovanligt.

Ska fundera på om jag ska gå med men ni hade ju ingen lokalföreningen i Stockholm.

Ni kör ju lite av Skansenskonceptet vilket får mig att tänka på ett tips:

Rekonstruera de fångläger som svenska staten, socialdemokrater mfl byggde för att internera oliktänkande. och gör det på borggården i Stockholm. (100515)
Vad är summan av två plus två? (spamskydd)Foto från byggbrigaden i Sävsjö 2006.BYGGBRIGADEN 2011 | Org. 802430-9562 | info@byggbrigaden.se |