StartVad är detta?AktiviteterVåra husArtiklarKunskapsbankTemaLänkarBli medlemSök
Artiklar publicerade under kategori utveckling:
I andra änden

Av: Erik Berg | Publicerad 060611

Vi fortsätter resan längs det modernistiska projektets gravgårdar och återvinningsstationer, den här gången med fokus på villkoren för själva destruktionsprocessen. Runt industridesigners och arkitekter är glamourfaktorn hög. skyhög jämfört med de som sedan skall städa upp efter kallaset. Rivningsjobbare, sophämtare. Skrotarna och återvinnarna.
[Läs Hela]

På andra sidan gränsen: Maquiladoras

Av: Erik Berg | Publicerad 060520

Längs den 3500 kilometer långa landgränsen mellan Mexiko och USA bor mer än 12 miljoner människor. Ytterligare 10-15 miljoner beräknas flytta hit fram till år 2020. De senaste månadernas intensiva debatt om papperslösa invandrare i USA kan inte frikopplas från gränsens livsvillkor och funktion för den amerikanska och mexikanska ekonomin. Erik Berg skriver om stadstillväxt i gränszoner i globaliseringens tidsålder.
[Läs Hela]

Återuppbyggnad från nollpunkten

Av: Emi Zawall | Publicerad 060424

Den 8 oktober förra året drabbades Pakistan av en jordbävning som mätte 7.6 på Richterskalan. Ungefär 100 städer förstördes, mer än 70 000 människor dog och lika många skadades i ett av världens fattigaste länder. Idag är ca 2.8 miljoner människor hemlösa, det kommer ta många år att bygga upp landet igen. Emi Zawall, medarbetare vid WHO:s kontor i Islamabad skriver om det mödosamma återuppbyggnadsarbetet.
[Läs Hela]

Design like you give a damn

Av: Erik Berg | Publicerad 060406

Arkitektur där den verkligen gör skillnad. Det är vad den amerikanska gräsrotsorganisationen Architecture For Humanity arbetar med och brinner för. Arkitektur inte som ett spektakel för överklassen, inte som ikoner för storföretagen, utan som praktiska diskbänksrealistiska åtgärder för att förbättra mänsklighetens levnadsvillkor.

Idag lever en av sju människor i världen i slumområden eller flyktingläger, och över tre miljarder människor - nästan halva jordens befolkning - saknar tillgång till rent vatten och fungerande avloppssystem. Det som behövs, i grund och botten, är politisk vilja att lösa situationen. Att det inte är idéer och teknik vi saknar, det visar Architecture for Humanity i den nyutgivna boken Design Like You Give A Damn.
[Läs Hela]
BYGGBRIGADEN 2011 | Org. 802430-9562 | info@byggbrigaden.se |