StartVad är detta?AktiviteterVåra husArtiklarKunskapsbankTemaLänkarBli medlemSök
Artiklar skrivna av Angelica Svensson:
Staden där cykeln har makten

Av: Angelica Svensson | Publicerad 070215

Houten i Nederländerna är staden där trafiken sätts först. Byggnadsidén för Houten är att först lägga ut cyklevägar så att man snabbt kan transportera sig från bostaden till centrum och andra målpunkter. Först efter att ha planerat ett miljövänligt, cykelbaserat transportsystem kommer byggnaderna.
[Läs Hela]

Sun City - den åldrande amerikanska drömmen

Av: Angelica Svensson | Publicerad 070205

55 år eller äldre är det ena kravet för att man ska få bo i staden Sun City. Det andra är att man måste engagera sig i projektet Sun city genom frivilligarbete. Den amerikanska drömmen brukar oftast vara knuten till en kärnfamilj, men hur ser den ut när en del av familjemedlemmarna blivit pensionärer? Sun city är svaret. [Läs Hela]

Metron i Köpenhamn

Av: Angelica Svensson | Publicerad 060512

Världens tunnelbanor är ett gigantiskt infrastrukturnät som räcker ett kvarts varv runt jorden om man lägger dem efter varandra. Från öppnandet av Londons tunnelbana 1863 till dagens system har tekniken utvecklats men principerna har förblivit desamma. I den nya vågens tunnelbanor har emellertid nya principer börjat slå igenom med förarlös drift och bänklösa stationer. Angelica Svensson frågar med utgånspunkt från Köpenhamns Metro vart tunnelbanorna egentligen är påväg.
[Läs Hela]

Parkpionjärerna

Av: Angelica Svensson | Publicerad 060508

Vid förra sekelskiftet användes självbyggeri som ett politiskt verktyg av arbetarrörelsen i Sverige. Folkparker och Folkets Hus blomstrade, inte sällan uppfördes de ideellt av medlemmarna på fritiden. En klassisk social och organiserande verksamhet, som även lämnat efter sig ett rikt kulturarv. Angelica Svensson berättar om den tidiga Folkets Parkrörelsen.
[Läs Hela]
BYGGBRIGADEN 2011 | Org. 802430-9562 | info@byggbrigaden.se |